home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Beruházás az oromhegyesi általános iskola épületén
2024.05.08.
LXXIX. évf. 19. szám
Beruházás az oromhegyesi általános iskola épületén

Egy beruházásnak köszönhetően megújult az Arany János Általános Iskola oromhegyesi épülete előcsarnokának egy része: az 55 éves nyílászárókat cserélték le. A munkálatokat a tartományi oktatási titkárság és az önkormányzat támogatta 1,5 millió dinár értékben.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester megtekintette a beruházást Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár, Varjú Potrebity Tatjana, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottsági tagja és Bagány Ágnes, a Községi Tanács tagja társaságában. A vendégeket Vajda Attila, az Arany János Általános Iskola igazgatója fogadta.

–Az ötven éves iskolaépület folyosóján a két nagy ablakszárnyat cserélték ki, illetve a bejáratnál a szélfogókat. A következő lépés az iskolafalak szigetelése lesz, utána pedig a csatornacsere várható – ismertette az oktatási intézmény vezetője.

–Habár az önkormányzatok az illetékesek az iskolaépületek karbantartásában, szükséges a további segítség is, amit a tartomány igyekezett megadni az elmúlt nyolc évben. Az intézmények felújításának folyamatosnak kell lennie, hogy a diákok biztonságos körülmények között tudjanak tanulni. Éppen ezért pályázatok útján próbáltuk segíteni az oktatási intézményeket, többszáz millió dinárt osztottunk ki minden évben – hangsúlyozta Szakállas Zsolt.

Az oktatási intézmények támogatása önkormányzati szinten is kiemelt költségvetési tétel, tette hozzá az elhangzottakhoz Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester.

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Fotó: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..